Any Ramon Casas | “Univers Casas: Ciutat, vida bohèmia i modernitat”, a càrrec d’Alex Mitrani
Commemoració del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista Ramon Casas i Carbó | anyramoncasas.com
Ramon Casas, commemoració, pintor, cartellista, aniversari, anyramoncasas.com
23166
post-template-default,single,single-post,postid-23166,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

“Univers Casas: Ciutat, vida bohèmia i modernitat”, a càrrec d’Alex Mitrani

any-ramon-casas-conferencia-ccurgell-01

Conferència “Univers Casas: Ciutat, vida bohèmia i modernitat”, a càrrec d’Alex Mitrani, Dr. en Història de l’art i professor d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.
17 d’octubre | 19.30 h | Centre Cívic Urgell (Barcelona)
En el marc del Cicle La Barcelona moderna de Ramon Casas.

Descobrirem l’univers que envoltava la figura i l’obra de Ramon Casas. Ens endinsarem en la Barcelona de principis de segle, en el sorgiment d’un nou model de ciutat lligat a l’aparició d’un nou concepte: la modernitat i com aquesta va influir en els cercles artístics de Barcelona i d’altres ciutats europees.

Aprofitem el 150è aniversari del naixement de Ramon Casas per endinsar-nos en l’època, l’obra i la vida d’aquesta figura essencial del modernisme català. El cicle està acompanyat per l’exposició Mostra de cartells teatrals modernistes, del MAE.

Altres conferències del cicle:

Dilluns 24 d’octubre, a les 19.30 h
“Ramon Casas i el cartellisme”, à carrec de Fàtima López, Doctora en Història de l’Art a la UB.
En aquesta conferència tractarem la faceta de Ramon Casas com a cartellista, impulsor de la creació d’un nou llenguatge artístic i publicitari. Exposarem les seves influències procedents de París que van ser acollides en el panorama català del Modernisme i la seva vinculació amb les revistes Quatre Gats i Pèl & Ploma.

Dilluns 31 d’octubre, a les 19.30 h
“Ramon Casas en femení: chulas, muses i creadores”, a càrrec de Rafa Burgos, historiador i periodista.
Parlar del pintor modernista és traslladar-se a la Barcelona del 1900. Una època en què la ciutat canviava de pell i donava la benvinguda a un nou mil·lenni. Els intel·lectuals s’hi trobaven a les tertúlies, mentre un grapat de dones desafiaven els convencionalismes. No sense dificultats. Júlia Peraire, Isabel Llorach, Raquel Meller o Tórtola Valencia en són alguns exemples. Qui eren? Com vivien? I, sobretot, quina relació tenien amb Ramon Casas?

 

Activitat gratuïta. No és necessari recollir entrada prèvia.

 

Tags: