Any Ramon Casas | Ramon Casas a les col·leccions del Museu Pau Casals
Commemoració del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista Ramon Casas i Carbó | anyramoncasas.com
Ramon Casas, commemoració, pintor, cartellista, aniversari, anyramoncasas.com
22199
post-template-default,single,single-post,postid-22199,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ramon Casas a les col·leccions del Museu Pau Casals

ramon-casas-Museu-Pau-Casals

Ramon Casas a les col·leccions del Museu Pau Casals
Museu Pau Casals
Del 01/07/2016 al 11/09/2016
Comissariat: Núria Ballester
Més informació

Amb motiu de l’Any Ramon Casas, el Museu Pau Casals presenta una exposició que mostra l’obra d’aquest artista a la col·lecció d’art de Pau Casals. En total la formen 18 obres, tres olis i 15 dibuixos al carbó. L’exposició es podrà veure de l’1 de juliol a l’11 de setembre de 2016.

Durant els anys vint i trenta, Pau Casals va anar formant la seva col·lecció de pintures i escultures dels artistes catalans de més renom del final del segle XIX i el començament del XX. Aconsellat per galeristes i crítics, Pau Casals triava personalment les obres, després d’haver-les vist a les exposicions que organitzaven les galeries més importants de la Barcelona de l’època. Els artistes de la Sala Parés, amb Joan Anton Maragall al capdavant, i els de l’organització del crític Joan Merli es van convertir en els seus principals fons d’adquisició. La major part de les obres anaven destinades a decorar la casa de Sant Salvador.

L’exposició s’emmarca dins la Ruta Ramon Casas als museus del Penedès, en la qual hi participen la Biblioteca Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú), el Museu del Cau Ferrat (Sitges), el Museu Deu (El Vendrell) el Museu de Maricel (Sitges), el Museu Pau Casals (Platja de Sant Salvador, El Vendrell) i el Vinseum (Vilafranca del Penedès), així com l’Ajuntament de Torredembarra. La Ruta Ramon Casas pels Museus del Penedès mostra, a través d’un circuit unitari, les obres d’aquest artista presents en les col·leccions dels diferents museus del Garraf, l’Alt i el Baix Penedès. La iniciativa s’ha programat amb motiu del 150è aniversari del naixement de Ramon Casas i permet visualitzar un complet itinerari de la seva obra en un dels territoris que en concentra més. Paral·lelament, la campanya suposa l’escenificació d’una línia de treball conjunta dels museus d’art del Penedès per vincular-se a un dels esdeveniments culturals de l’any a Catalunya.

L’exposició es podrà veure de l’1 de juliol a l’11 de setembre a la Sala Polivalent del Museu Pau Casals en horaris habituals d’obertura del Museu, de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 17 a 21h i diumenges i festius de 10 a 14h.

Paral·lelament a l’exposició s’ha organitzat una conferència que impartirà Francesc Fontbona, doctor en Filosofia i Lletres per al Universitat de Barcelona i estudiós de l’art dels segles XIX i XX, va publicar el 2013 el catàleg raonat del fons d’art del Museu Pau. La conferència tindrà lloc el dia 19 de juliol a les 19:00h a la Sala Polivalent del museu.

Més informació al telèfon 977 684 276 o al museu@paucasals.org.

Cartell de l’exposició “Ramon Casas a les col·leccions del Museu Pau Casals”.

 

Recull de premsa

Vídeo: “Vil·la Casals exposa la col·lecció del músic d’obres de Ramon Casas”, RTV El Vendrell, 20/07/2016

“Els 18 Ramon Casas a casa de Pau Casals”, surtdecasa.cat, 18/07/2016

Pau Casals, un gran col·leccionista d’art”, El Punt Avui, 12/07/2016

Vídeo: “Tria 33: Ramon Casas. Casa Museu. El Vendrell”, CCMA (Televisió de Catalunya), 01/07/2016

Ramon Casas a les col·leccions del Museu Pau Casals”, Museu Pau Casals, 01/07/2016

“El Museu Pau Casals exhibirà obres de Ramon Casas de la col·lecció d’art de Casals”, Infocamp.cat, 01/07/2016

“Exposició ‘Ramon Casas a les col·leccions del Museu Pau Casals’, Eix Diari, 01/07/2016

“El Museu Pau Casals dedica una exposició a Ramon Casas”, BaixPenedèsDiari.cat, 29/06/2016