Any Ramon Casas | Presentació de la novel·la ‘La muntanya maleïda’, de Begoña García Carteron
Commemoració del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista Ramon Casas i Carbó | anyramoncasas.com
Ramon Casas, commemoració, pintor, cartellista, aniversari, anyramoncasas.com
22203
post-template-default,single,single-post,postid-22203,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Presentació de la novel·la ‘La muntanya maleïda’, de Begoña García Carteron

Presentació de la novel·la ‘La muntanya maleïda‘, de Begoña García Carteron
26 de maig | 18.30 h | Barcelona | Sala d’actes de la Reial Acadèmia de Bones Lletres
Organitza: Edicions B.

La Reial Acadèmia de les Bones Lletres i l’Any Ramon Casas celebren un Corpus literari presentant ‘La muntanya maleïda’, de Begoña García Carteron.

L’acte consistirà en un tastet de la novel·la, escenificat a càrrec de la directora teatral Carol López i amb la interpretació de Cristina Dilla, Itziar Castro, Sergi Vallès i Júlia Lara. Alhora, l’il·lustrador Stéphane Carteron recrearà esbossos de Ramon Casas. Per no faltar a la tradició, aquesta proposta de Corpus literari comptarà amb la presència de l’ou com balla al brollador del pati.

‘La muntanya maleïda’ és una novel·la històrica ambientada a Barcelona que arrenca amb l’atemptat al pas de la processó de Corpus de l’església de Santa Maria del Mar, el diumenge 7 de juny de 1896. Tres dies abans, la nit de Dijous de Corpus, un escombraire va trobar dues bombes Orsini abandonades en un carreró del barri Gòtic.

Aquest fet és el motor que l’autora aprofita per implicar les protagonistes de la novel·la, que acabaran detingudes a les masmorres de Montjuïc i formant part en les investigacions de l’anomenat Procés de Montjuïc. Una sèrie d’esbossos i obres de Ramon Casas esdevenen fonamentals en una trama en què la figura d’aquest artista i del seu amic Santiago Rusiñol hi tenen un pes rellevant.

 

 

Tags: