Any Ramon Casas | “Xules, burgeses i femmes fatales. Moda d’època a la pintura de Ramon Casas”, a càrrec de Mercè López Garcia
Commemoració del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista Ramon Casas i Carbó | anyramoncasas.com
Ramon Casas, commemoració, pintor, cartellista, aniversari, anyramoncasas.com
22804
post-template-default,single,single-post,postid-22804,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

“Xules, burgeses i femmes fatales. Moda d’època a la pintura de Ramon Casas”, a càrrec de Mercè López Garcia

Conferència “Xules, burgeses i femmes fatales. Moda d’època a la pintura de Ramon Casas”, a càrrec de Mercè López Garcia, Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i documentalista de col·leccions especialista en tèxtil i indumentària.
24 de setembre | 12.00 h | Museu de Montserrat
Organitza: Museu de Montserrat.

Cicle de conferències sobre Ramon Casas
24 de setembre, 8 d’octubre, 12 de novembre, 17 de desembre de 2016
El Museu de Montserrat ha organitzat un cicle de quatre conferències emmarcades en l’Any Casas per tal d’oferir al públic la visió dels experts sobre aspectes concrets de l’obra d’aquest mestre de la pintura catalana, tan ben representant al fons artístic montserratí.

Totes les conferències començaran a les 12h i l’assistència dóna dret als participants a visitar lliurement el museu un cop acabat l’acte. L’activitat és gratuïta però cal fer inscripció prèvia a museu@larsa-montserrat.com o bé al telèfon 93 877 77 45.

 

Altres conferències del cicle:

24 de setembre
“La significació de Ramon Casas com a artista”, a càrrec del Dr. Francesc Fontbona, doctor en Filosofia i lletres, història moderna, per la Universitat de Barcelona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

12 de novembre
“Ramon Casas a les col·leccions catalanes”, a càrrec de Cristina Mendoza, historiadora de l’art i exconservadora en cap del departament d’Art Modern del MNAC.

17 de desembre
“La figura femenina en la pintura de Ramon Casas”, a càrrec de Mercedes Palau-Ribes O’Callaghan, historiadora de l’art.

 

Tags: