Any Ramon Casas | L’art en temps de Ramon Casas
Commemoració del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista Ramon Casas i Carbó | anyramoncasas.com
Ramon Casas, commemoració, pintor, cartellista, aniversari, anyramoncasas.com
22161
post-template-default,single,single-post,postid-22161,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’art en temps de Ramon Casas

RAMON-CASAS-Museu-de-Valls

L’art en temps de Ramon Casas
Museu de Valls
Del 03/06/2016 al 04/09/2016
Organitza: Museu de Valls
Més informació

El Museu de Valls se suma a l’Any Ramon Casas amb una exposició dedicada a l’art de l’època d’aquest pintor, dibuixant i cartellista. La mostra “L’art en el temps de Ramon Casas” que s’inaugura divendres dia 3, exposa algunes de les obres de Ramon Casas, posant però especial accent en les de bona part dels seus artistes contemporanis.

Obres inèdites del fons propi

L’exposició “L’art en el temps de Ramon Casas” s’obre amb una de les peces més preuades del fons del Museu de Valls, Bòria Avall, del vallenc Francesc Galofre, una pintura que va causar gran impacte a la societat de finals del segle XIX. A part d’aquesta peça, també s’exposaran al públic per primera vegades cinc noves peces adquirides pel Museu de Valls en els últims dos anys: concretament una vista urbana de Jaume Mercadé de l’any 1918, un paisatge de Josep Obiols de l’any 1938, un nu de Manuel Humbert, un Pere Crèixams dels anys trenta i, finalment, una vista de Siurana, de l’any 1932, de l’artista tarragoní Ignasi Mallol.

També es presenta per primera vegada una obra de Jaume Mercadé, un paisatge realitzat per l’artista vallenc l’any 1932, que ha arribat al Museu gràcies a una cessió en comodat de Pilar Mialet. A més, cal destacar també la presentació del cartell del Champagne Foret de l’artista també vallenc Bonaventura Casas Pàmies, cedit per l’Arxiu Municipal de Valls. Aquest cartell és una de les peces més importants d’aquest pintor, mort l’any 1907, i del qual només se’n coneix un altre exemplar.

Col·laboració amb el MNAC i el Museu de Sant Pol de Mar

A part de les obres pròpies del Museu de Valls, també s’ha pogut comptar amb la col·laboració del MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) i del Museu de Sant Pol de Mar, els quals han cedit les peces de Ramon Casas que es poden veure a l’exposició, al costat de la que té en propietat el Museu de Valls del Dipòsit del Fons d’Art de la Generalitat de Catalunya (Noia amb mocador blau, cap a 1899), i que també es mostra al públic per a l’ocasió. En concret, les peces de Ramon Casas cedides per a la mostra són les següents: Marieta (cap a 1905-1908), Figura femenina de perfil (cap a 1889), Bust de dona (cap a 1889), Estudi per al quadre “Entre dues llums” (cap a 1894), Antiquarum artium barcinonensis (1902), totes cinc provinents del MNAC i Vorera riu amb figura (1912), del Museu de Pintura de Sant Pol de Mar.

Entrada lliure.