Any Ramon Casas | Inauguració del mural de La Nau
Commemoració del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista Ramon Casas i Carbó | anyramoncasas.com
Ramon Casas, commemoració, pintor, cartellista, aniversari, anyramoncasas.com
23228
post-template-default,single,single-post,postid-23228,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Inauguració del mural de La Nau

any-ramon-casas-mural-lanau

Inauguració de la pintura mural d’Horta, pintada per l’escola d’art La Nau
15 de setembre de 2016 | 18.30 h | Barcelona
Organitza: La Nau, taller d’arts plàstiques

L’escola d’art La Nau, amb seu a la Font d’en Fargues, s’ha volgut sumar a les iniciatives que s’estan fent arreu de Catalunya amb motiu de l’Any Casas per celebrar el 150è aniversari del naixement d’aquest pintor modernista, especialment conegut pels retrats. Ho han fet pintant un mural a l’entrada del barri d’Horta, a l’encreuament del passeig de Maragall i el carrer Fulton, on hi ha una parada del Bicing.

L’obra mural és una reinterpretació d’un dels quadres més famosos de l’artista, ‘Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem’ (1897, MNAC). Com a l’original, hi trobem el mateix Casas i el pintor i escriptor Santiago Rusiñol, i s’hi afegeixen una sèrie de personatges ambientats d’època que representen els comerços que han apadrinat econòmicament aquesta acció artística.

Així doncs, un tàndem de 13 persones llueix a l’entrada del barri. En Casas i el Rusiñol encapçalen l’equip, i el completen un grup de personatges vestits d’època: un pastisser, un cambrer, un cuiner, un ferreter… És un mural de 15 metres de llarg, realitzat sota la direcció artística i coordinació de Jordi Vilamajó i Montserrat Font. Es tracta d’un treball cooperatiu, en què han participat més de 20 artistes d’Horta, entre alumnes, exalumnes i professors, i ha estat possible gràcies al suport dels comerciants del barri.

La inauguració anirà a càrrec de l’escriptor Màrius Serra i de Montse Font, directora de l’escola La Nau.

 

En els 150 anys del naixement del pintor, la seva obra ha esdevingut de nou present al carrer, sota el format del cartellisme, en el qual Ramon Casas va excel·lir.  Segons, Montserrat Font, Directora de la Nau, amb el cartellisme modernista, l’art pren una dimensió divulgativa i més popular, una funció molt dinàmica que  connecta amb la gent de diferents sensibilitats. Ara. i com llavors, aquesta reinterpretació mural ha apropat de nou la pintura al veïnat a través del comerç.

Podeu veure fotografies de la pintura mural i de la inaguració , i un vídeo.

 

 

Recull de premsa

Vídeo: “L’’escola d’art La Nau homenatja Ramon Casas amb un mural a Horta”, BTV Notícies, 23/09/2016

Tags: