Any Ramon Casas | Festa de comiat de l’exposició central de l’Any Casas
Commemoració del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista Ramon Casas i Carbó | anyramoncasas.com
Ramon Casas, commemoració, pintor, cartellista, aniversari, anyramoncasas.com
23800
post-template-default,single,single-post,postid-23800,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Festa de comiat de l’exposició central de l’Any Casas

Festa de comiat de l’exposició central de l’Any Ramon Casas
Presentació de les publicacions Desde el Molino i Petita història de Ramon Casas
19 de febrer | 12-14 h | Museus de Sitges

‘Desde el Molino’ i ‘Petita història de Ramon Casas’ es presenten als Museus de Sitges. La presentació de dos llibres sobre la figura i l’obra  de Ramon Casas servirà per clausurar  l’exposició central de l’Any Ramon Casas a Sitges, abans que les seves obres viatgin a Madrid (entre el 7 de març i l’11 de juny) i posteriorment a Palma (entre el 5 de juliol i el 22 d’octubre).

PROGRAMA

12h Saló Blau. Palau de Maricel
Presentació de l’edició facsímil de Desde el Molino, les cròniques de París escrites per Santiago Rusiñol entre 1890 i 1892 durant la seva estada a la capital francesa i il·lustrades pel seu bon amic Ramon Casas. Aquestes cròniques van aparèixer publicades a La Vanguardia i posteriorment editades en el llibre Desde el Molino (1884), del qual ara se n’ha fet una edició facsímil, amb traducció a l’anglès –a càrrec de Christine Laffargue– i al francès –per Eliseu Tren–, que també n’ha escrit el pròleg i diverses anotacions.

Una edició del Consorci del Patrimoni de Sitges amb motiu de l’Any Ramon Casas, publicat per Edicions i Propostes Culturals Andana.

Hi intervindran Eliseu Trenc, professor de la Universitat de Reims; Vinyet Panyella, directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges i comissària de l’Any Ramon Casas; i Miquel Forns, alcalde de Sitges i vicepresident del Consorci del Patrimoni de Sitges.

12.30 h Baluard Miquel Utrillo
Taller familiar “Els colors de Ramon Casas”.

13h Baluard Miquel Utrillo
Presentació de la Petita història de Ramon Casas, amb dibuixos de Pilarín Bayés i text de Vinyet Panyella. El conte forma part de la col·lecció Petita història, que també conté el de Petita història de la Festa Major de Sitges, i l’ha publicat l’Editorial Mediterrània amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Hi intervindran Pilarín Bayés, il·lustradora; Vinyet Panyella, directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges i comissària de l’Any Ramon Casas; Mònica Estruch, editora; i Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona i del Consorci del Patrimoni de Sitges.

13.30 h Signatura de llibres

Al finalitzar l’acte se servirà un refrigeri i els assistents podran comprar exemplars dels dos llibres allà mateix mentre gaudeixen de l’acompanyament musical del grup Retrio. La millora manera d’acomiadar l’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada, que ha recuperat un dels artistes modernistes més importants del país i que ha tornat a situar Sitges en la portada del panorama cultural català.

 

Tags: